Projecten 2019

Uit Bewonersorganisatie Kruidenbuurt Wiki
Versie door Bernard (overleg | bijdragen) op 7 feb 2019 om 13:17
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tip: Wilt u helpen bij 1 of meerdere van onze projecten en/of activiteiten of heeft u een suggestie voor een bepaald project in de wijk, neem dan even contact met ons op.

Actueel

anti-kerntrek beslag

Ook in 2019 kunt u gebruik maken van dit aanbod. De stimuleringsregeling blijft dit jaar van kracht zolang er budget is.

Stuurgroep Belanghebbenden Kruidenbuurt

In de Kruidenbuurt bevinden zich een aantal belanghebbenden in de Kruidenbuurt . Deze partijen hebben zeer waarschijnlijk op bepaalde punten gelijke doelstellingen maar dan gezien vanuit het eigen perspectief. Middels een stuurgroep kunnen deze doelstellingen naast elkaar gelegd worden zodat er gebruik gemaakt kan worden van verschillende expertises zonder dat een partij/belanghebbende het wiel opnieuw gaat uitvinden.

Beschilderen Stedin huisjes

Van de gemeente hebben we de mogelijkheid gekregen drie stedinhuisjes te laten beschilderen. Het idee is om drie partijen het ontwerp te laten maken : Ouderen (verleden), de Horizon (Heden), de Kruidenhoek (toekomst). Een groot deel vasn de financiering is al meegenomen in het project voor opknappen laatste straten in de Kruidenbuurt. Samen met de kinderen van de Horizon en enkele bewoners uit onze wijk willen wij ten minste drie Stedin-huisjes laten opknappen.

Meer info op : PRJ:stedinhuisjes

Hondenuitlaatzone langs A20

Het gebied vlak naast de A20 is eigendom van Rijkswaterstaat. Dit gebied word dan ook door RWS onderhouden. Hoe mooi zou het zijn als dit gebied, dat loopt tot aan SV Ommoord gebruikt kan worden als hondenuitlaat/uitren zone.

Doorzonwoningen - vervangen schuurelementen

Dit is een doorlopend project in samenwerking met SDW. Dit zijn redelijk arbeidsintensieve werkzaamheden.

Inrichting Buurt Bestuurt

Buurt Bestuurt is een nieuwe manier van werken waarbij bewoners actief betrokken zijn bij de verbetering van de woon- en leefsituatie in hun wijk. Het Buurt Bestuurt Comité, dat bestaat uit bewoners, bepaalt samen met politie en gemeente welke problemen en uitdagingen in hun buurt als eerste moeten worden aangepakt.

Meer info op : PRJ:BuurtBestuurt

Veiligheidscheck Achterpaden

Een flink deel van de woningen van de Kruidenbuurt grenst aan een achterpad. Deze paden geven de mogelijkheid om woningen achterom te bereiken. Dat is erg handig wanneer u bijvoorbeeld met een fiets, brommer, kinderwagen enzovoorts via de achterdeur naar binnen wilt. Toch vormen juist achterpaden vaak een bron van ergernis voor buren en omwonenden. [clear] Bijvoorbeeld omdat een achterpad niet goed wordt onderhouden, onkruid en rommel in het achterpad niet wordt opgeruimd of heggen niet op tijd worden gesnoeid waardoor een achterpad moeilijk begaanbaar is. Huurders en kopers stellen ons regelmatig vragen over het onderhoud van achterpaden.

Schilderen deuren & lateien

Een nieuw project in samenwerking met SDW-Rotterdam. Dit zijn relatief kleine klussen die vaak worden vergeten of vooruitgeschoven. SDW heeft voor u weer een mooie offerte gemaakt voor deze werkzaamheden. Verwachte startdatum : lente/zomer 2019

Afgerond

Uitbreiding Doelstelling

De stichting wil haar doelstellingen uitbreiden. Artikel 2.2.2 van de statuten geeft het uitvoeren vs activiteiten samen met de bewoner aan. Hiervoor zullen aanvullende bepalingen worden opgenomen in ons reglement. Onder deze activiteiten gaat nu ook vallen :

  • Het initiëren van projecten voor in- en om het huis
  • Advies voor werkzaamheden in- en om het huis

Wilt u bijdragen?

Draag de Kruidenbuurt een warm hart toe, uw (vrijwillige) bijdrage is meer dan welkom. Doneren kan via deze link of middels een verschrijving naar de onderstaande rekening.

NL69 SNSB 0935 0220 74
Ten name van Bewonersorganisatie Kruidenbuurt

Met elke euro zijn wij blij.


Archief

2013 , 2014 , 2015 , 2016 , 2017 , 2018 , 2019