PRJ:2018:anti-kerntrek beslag

Uit Bewonersorganisatie Kruidenbuurt Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tip: alleen voor bewoners van de Kruidenbuurt te Rotterdam

Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging

Kerntrekken is een methode om in te breken, waarbij inbrekers een gehard stalen schroef in de cilinder draaien. De cilinder wordt vervolgens met een zogenaamde kerntrekker uit het beslag getrokken. Omdat deze manier van inbreken steeds vaker voorkomt, heeft het Politiekeurmerk Veilig Wonen veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging als eis gesteld voor nieuwbouw woningen. Zo is deze beveiliging vanaf 1 januari 2016 officieel opgenomen in het bouwbesluit. Dit houdt in dat de gestelde eisen tegen het kerntrekken niet enkel meer alléén van toepassing is voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen, maar verplicht is voor alle nieuw te bouwen woningen.

Waarom is kerntrekken zo populair?

  1. Elke (onervaren) inbreker kan deze methode toepassen
  2. Er wordt standaard gereedschap gebruikt (schroef en klauwhamer)
  3. Het gros van de woningen is niet bestand tegen kerntrekken

Hoe zit het in de Kruidenbuurt?

Ons buurtpreventieteam constateert dat veel woningen in de Kruidenbuurt nog het oude, minder veilige, beslag hebben.

Hoe kun je ‘kerntrekken’ voorkomen?

Kerntrekken is te voorkomen door: Speciaal veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging te monteren. Het beslag schermt de cilinder af, zodat kerntrekken onmogelijk is. De cilinder is volledig door metaal omsloten. Het beslag voorkomt dat de cilinder kan worden afgebroken. Naast de bescherming van de cilinder, beschermt het beslag ook het slot.

50% regeling

Tip: Deze regeling is vooralsnog alleen voor kopers

Indien u besluit uw huidig beslag te vervangen met anti-kerntrek beslag krijgt u van de gemeente (project Oost) 50% subsidie op uw aankoop. Omdat in de Kruidenbuurt er veel verschil zit in type deuren kan SDW u niet 1 prijs aanbieden. Dit is afhankelijk van het type deur.

Tip: Het voordeel van veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging ten opzichte van veiligheidscilinders is dat je bij het beslag vanaf de buitenzijde ziet dat het voorzien is van kerntrekbeveiliging. De kans is dus groot dat een inbreker jouw huis zal overslaan als hij ziet dat jouw huis is beveiligd met veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging.

voor Huurders

Helaas geldt deze aanbieding alleen voor de kopers in de Kruidenbuurt

Eerst een bezoek van Adviseur

Heeft u interesse in het laten plaatsen van anti-kerntrekbeslag, zal eerst een afspraak worden gepland met u en een adviseur. Dit is nodig om te weten welk type beslag er op uw deur past en welke maat nodig is. Dit kan niet zonder een eerste bezoek van een adviseur. Advies hele huis is standaard, alleen het beslag (5 minuten) is de afwijking. In geval van een advies voor de hele woning duurt het vanzelfsprekend wat langer. Dit graag doorgeven bij het maken van de adviesafspraak.

Na geven opdracht

Materialen liggen bij SDW niet op voorraad en moeten per opdracht worden besteld. Een bestelling kan (ongeveer) twee weken duren. Zodra de materialen binnen zijn zal u worden benaderd voor een momntage afspraak.

Montage

Na het bezoek volgt een afspraak met SDW voor montage. Let op : De monteurs zijn niet opgeleid/bevoegd om zelf te bepalen welke materialen wel of niet worden geplaatst (eisen politie keurmerk veilig wonen).

Tip: Een adviseur of monteur van SDW zal u nooit iets opdringen wat u niet wil.

Hoe aan te vragen?

Aanvragen gaan via Bewonersorganisatie Kruidenbuurt naar SDW. Aanvragen kan via het volgende formulier https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=45vaoy9-VEK1E-L3XbhYWUjlHKi0xRZPo-A7AhMt3DBURVgzQ0lSNUNUMjlLM0pIM0I5Nk9YTkVXNi4u

Wat is de prijs?

Een koper heeft het voordeel dat de gemeente 50% mee betaalt (Project Oost). Omdat er veel verschillende deuren zijn en dus ook verschillende maten beslag is het aan te raden gebruik te maken van het preventie advies. Men kan dan ter plekke bekijken over welke maten het gaat en je een prijs afgeven. Vraag een gratis peventieadvies aan via : https://kruidenbuurt.org/veiligheidsbeslag

Zie ook