Buurtpreventie

Uit Bewonersorganisatie Kruidenbuurt Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Omschrijving

Buurtpreventie in de Kruidenbuurt is door de Bewonersorganisatie georganiseerde controle op onregelmatigheden in de Kruidenbuurt. De lopers zijn voornamelijk bewoners uit de Kruidenbuurt. Treffen zij verdachte situaties of gepleegde wetsovertredingen aan, dan geven zij deze door aan politie, brandweer, of andere instanties.

Taken buurtpreventie team

  • Aanspreekpunt voor bewoners
  • Signaleren verdachte situaties
  • Ogen en oren van politie en handhaving en brandweer
  • Melden van problemen in de buitenruimte
  • Geven van inbraak preventie tips

Materialen en opleidingen

Middels onder meer een subsidie van de gemeente kunnen we de leden van de buurtpreventie voorzien van de nodige materialen. Denk hierbij aan hesjes, zaklampen, regenjassen, (indien nodig) portofoons maar ook buurtpreventie- en EHBO opleidingen. Ook hebben we de mogelijkheid 1 (of 2) keer per jaar het voltallig team uit te nodigen voor een meeting met een hapje en een drankje.

Verzekering

Sinds 1 januari 2018 heeft de gemeente Rotterdam de Maasstadpolis afgesloten. Deze gratis polis verzekert automatisch de vrijwilligers, mantelzorgers en maatschappelijke stagiaires in Rotterdam. Voor vragen over de nieuwe verzekering/polis of het melden van schade, kunt u nu terecht bij gemeente Rotterdam (schadezaken@rotterdam.nl / 010-4893485).

Zie ook